Оформити заявку

Як збільшити Вашу клікабельність у 8 простих кроків

Як збільшити Вашу клікабельність у 8 простих кроків - Фото 1
admin
22/06/2021
Время чтения: 9 м

Що потрібно, щоб збільшити відсоток кліків за результатами пошуку Google? Ця докладна стаття проведе вас через вісім кроків, після впровадження яких ви отримаєте більше цільового трафіку і збільшите продажі.

Крок перший: заголовок для залучення уваги

Один із способів виділитися на сторінках результатів пошукової видачі (SERP) – це створення притягуючих увагу заголовків – Title. Справа в тому, що в результатах пошуку 8 з 10 користувачів натискатимуть заголовок, якщо він переконливий/привабливий. Щоб побачити, як це сприятиме підвищенню кількості кліків на ваш сайт, варто використовувати наведені нижче поради. Завжди варто пам’ятати, що поліпшення CTR сприяє зростанню позицій ключових запитів і є одним з важливих аспектів правильного SEO просування сайту. Повернемося до пошукової видачі, неважливо, якщо ви посіли перше чи десяте місце на першій сторінці результатів, якщо ваш заголовок привабливий, до нього будуть залучені користувачі. Чим краще ваші заголовки, тим більше буде підвищуватися ваш рейтинг в кліки і тим краще буде ваш показник якості. Ось хороший приклад: днями я шукав красиві місця для відвідування в Греції. Спочатку я натиснув на результат пошуку # 2, тому що заголовок був ясним, доречним і привернув мою увагу – частково через включення числа. Отже, як ви створюєте короткі і інтригуючі заголовки, щоб збільшити кількість кліків і підвищити свій показник якості? Крім проведення дослідження ключових слів, аналіз вірусних заголовків – відмінна стратегія. Ви можете багато чому навчитися із заголовків, які генерували більшість соціальних відгуків і трафіку. Отже, запустіть Buzzsumo.com. Вставте основне ключове слово (наприклад, створити блог). Потім натисніть кнопку «Перейти!»: Проаналізуйте найбільш ефективні заголовки і створіть свої моделі, використовуючи лідерів в якості шаблону. Задайте собі наступні питання:

  • Що спільного в цих популярних заголовках?
  • Що так привабливо в цих заголовках, що вони зібрали безліч соціальних реакцій?
  • Чи можу я написати кращий заголовок для збільшення мого середнього CTR?

null Подивившись на скріншот вище, ви помітите, що перший заголовок, який отримав більшість соціальних реакцій, не пов’язаний з ключовим словом «Створити блог». Ось свіжі заголовки, змодельовані на кращих прикладах:

  • 5 кроків до створення блогу, хто чесно заробляє мільйон на місяць;
  • 5 кроків, щоб створити блог і отримати 9000 підписників.

* Примітка: незалежно від того, наскільки ви креативні з вашими заголовками і темами, завжди переконуйтеся, що вони є релевантними, природними і привабливими для користувачів. Часто можна помітити, що, як тільки користувачі стають зацікавленими вашим заголовком, пошукові системи підвищують рейтинг сторінки. Причина в тому, що Google обслуговує своїх користувачів, а не власників веб-сайтів, і його бот запрограмований на те, щоб слідувати за людьми. Іншими словами, якщо користувачі зацікавлені даною сторінкою, пошукова система сприймає сторінку, як корисну, і, тим самим, все більше винагороджує цю сторінку вищим рейтингом.

Крок другий: стратегічно оптимізуйте свої мета-описи

Чи оптимізовані метадані ваших сторінок для збільшення ймовірності переходу на сторінку? Це важливий аспект SEO для сторінки, оскільки без оптимізації фрагмента тексту ваш заголовок навряд чи призведе до високого CTR:

Сам по собі мета-опис може не поліпшити рейтинг вашого сайту і ваш показник якості. Проте, він точно заробить вам більше кліків, якщо він буде створений правильно. У міру просування ваших сторінок вгору за списком гарний мета-опис дасть більш високий CTR. Ідеальна довжина мета-опису становить близько 155 символів. Він повинен містити чіткий, добре написаний і цікавий опис вашого заголовка і самого контенту, туди можна додати привертаючі око елементи. Подумайте про це, написавши те, чим ви хочете зацікавити і викликати бажання здійснити клік. Ось кілька методів написання відмінних мета-описів, які ви можете спробувати самі:

  1. Надайте відповідь на питання: єдина причина, з якою користувачі приходять в Google в першу чергу, – це пошук відповіді на їх запитання. Якщо ви можете відповісти на це питання в описі, то ви вже виграли половину битви за отримання кліка.
  2. Зробіть його конкретним і релевантним: при написанні свого мета-опису переконайтеся, що він релевантний і специфічний для ключового слова, яке люди вводять в поле пошуку.

Seomarket.ua – приклад чіткого і переконливого мета-опису, який підштовхує цільову аудиторію на клік:

Крок третій: використовуйте розширений опис веб-сторінки (Rich Snippets)

За останні кілька років алгоритми пошуку сильно змінилися. Однак деякі фактори ранжування, як і раніше, актуальні. Приклад: Rich Snippets. Ми бачимо їх в результатах видачі весь час.

Переваги Rich Snippets включають:

  • залучення відвідувача до відповідного результату пошуку;
  • надання більшої інформації про сторінку;
  • розповідання користувачеві точно, що знаходиться на сторінці, навіть до того, як він клікає на неї;
  • збільшення займаного розміру у видачі.

Коли Google представив Rich Snippets, в 2009 році його метою було надати власникам веб-сайтів і адміністраторам сайтів можливість продемонструвати їх кращий контент. Rich snippets, зазвичай, використовуються маркетологами ecommers, тому що у них є продукти з відгуками клієнтів і рейтингами. Єдині способи показати ці відгуки і оцінки в результатах пошуку – або (A) активувати плагін з розширеними фрагментами, або (B) кодувати його вручну. На даний момент найпростіший варіант, який передбачає, що ви є користувачем WordPress, полягає в наступному: Встановіть плагін All-in-One Schema.org Rich Snippets. Увійдіть в свою панель інструментів, наведіть курсор миші на «Модулі»> «Додати новий». Знайдіть «All-in-One Schema.org», потім натисніть «Встановити»> «активувати», і все готово.

Залежно від авторитету і якості вашого сайту, у Google може зайняти деякий час, щоб переіндексувати вашу сторінку з рейтингом. Коли це станеться, користувачі пошуку побачать «Rich Snippet» в вашому списку результатів, що мотивує їх перейти на вашу сторінку.

Крок четвертий: якісні візуальні елементи

Одна з найбільш ефективних тактик для оптимізації контенту в соціальних мережах – використання зображень та фотографій.

Ось чому так багато програмних рішень, таких, як Piktochart, Powtoon і Canva, швидко перетворюють середньостатистичних блогерів і авторів, що самі публікуються, в графічних дизайнерів.

Ви повинні використовувати переваги візуальних елементів. Наприклад, фотографії людей можуть посилити лояльність глядачів. Ви можете збільшити позитивне ставлення користувача до своїх сторінок, використовуючи фотографії людей на вашій сторінці. Коли користувачі бачать образи, вони відчуватимуть себе комфортніше і залишатимуться на сайті довше, збільшуючи час перегляду вашої сторінки.

Використовуючи релевантні зображення, діаграми, скріншоти або відео просто на веб-сторінці, ви даєте додаткову інформацію з теми, це полегшує читання. Коли користувачі пошуку знайдуть образи, які звертаються до них, вони відреагують. Якщо потенційний клієнт шукає «як зробити SEO» і приземляється на веб-сторінці (як показано на малюнку вище), вони бачать «SEO» на зображенні. Це саме по собі говорить, що варто залишитися, прокрутити вниз, щоб переглянути, що тут є для мене.

  1. Пам’ятайте, що Google слідує за людьми. Якщо пошукові користувачі не в захваті від вашої цільової сторінки, Google робить висновок про те, що ваш контент неякісний і не претендує на топ-рейтинг і трафік. Це зменшить ваш показник якості і ваші шанси на високі позиції.

  2. Оптимізуйте зображення правильно: недостатньо використовувати правильні зображення. Ви також повинні їх оптимізувати. Коли вони будуть правильно оптимізовані, ви почнете генерувати більше пошукового трафіку.

Щоб правильно оптимізувати зображення, вам необхідно прописати тег зображення alt – короткий опис зображення. Коли ви бачите зображення абсолютно нового автомобіля, ви можете швидко визнати його, як Honda Civic, але пошукові системи цього не роблять. Вони, в основному, сліпі, коли мова йде про предмет зображення. Без альт-тексту Google не знає, що зображення на вашій веб-сторінці – це Honda Civic. Ваш обов’язок – допомогти пошуковим роботам зрозуміти ваші образи, використовуючи текст alt. Це стосується всього: від зображень блогу до рекламних оголошень і рекламних банерів. Текст alt повідомляє пошуковим системам, який ваш образ і наскільки він підходить для утримання сторінки. Google офіційно підтвердив, що використовує alt text, намагаючись зрозуміти, що являє собою зображення. Ось простий HTML-код для alt тега: <Img src = “baby-crying.jpg” alt = “Baby Crying” /> Пам’ятайте, що Google ненавидить надмірну оптимізацію і може покарати вас за те, що ви намагаєтеся маніпулювати пошуковими системами за допомогою ключового слова, яке наповнювало надмірну кількість разів ваш текст alt. А ось так виглядають картинки в сніпеті при запиті “Рецепти макаронів”: Тут спрацьовує технологія мікророзмітки рецептів, в яку ви додаєте посилання на ту фотографію, яка буде виводитися у видачу. Якщо Вас цікавить, як зробити такий вид оптимізації, звертайтеся в seomarket.ua, ми проконсультуємо абсолютно безкоштовно! Мінімізуйте візуальні ефекти для поліпшення швидкості сайту: швидкість сторінки – це важливий аспект цільової сторінки, який також необхідно оптимізувати. Недавні дослідження показали, що 47% інтернет-покупців покинуть вашу веб-сторінку, якщо вона не зможе завантажитися в протягом 3 секунд. Щоб зменшити кількість відвідувачів, які відмовляються від ваших сторінок, прискорте свій сайт, оптимізувавши зображення. Оптимізація також може підвищити якість зображення. Якщо ваша цільова сторінка містить багато великих зображень і повільно завантажується, використовуйте Imageoptimizer.net і виконайте наступні прості кроки: Перейдіть в оптимізатор зображень. На головній сторінці завантажте файл зображення, який ви хочете звести до мінімуму. Задайте необхідний розмір і переконайтеся, що якість зображення «нормальна» або «висока якість».

Потім натисніть кнопку «Оптимізувати зараз!», щоб стиснути і зробити зображення швидше для Інтернету:

Крок п’ятий: активуйте навігацію по хлібним крихтам

Коли ви хочете збільшити кількість органічних кліків, одним з методів, підтримуваних Google, є навігаційна панель. Ця концепція SEO особливо важлива в сьогоднішньому мобільному світі. Хлібні крихти дозволяють пошуковим користувачам бачити і використовувати покроковий шлях посилань, починаючи з вашої домашньої сторінки і закінчуючи конкретною сторінкою, на яку вони натиснули в своїх результатах. Хлібні крихти допомагають вашому користувачеві переміщатися сайтом, покращуючи швидкість відкритої сторінки і сприяючи підвищенню CTR. Очевидно, що коли ваші пошукові оголошення привабливі, ви створите більш високий CTR. Навіть якщо у вас є цікаві заголовки і мета-опис, хлібні крихти можуть допомогти збільшити кількість кліків. Багато сайтів електронної комерції використовують хлібні крихти. Наприклад, якщо ви перейдете на Amazon.com і натисніть «Електроніка», ви відразу їх побачите:

Це те саме, що ви побачите при пошуку продукту в Google. Google використовує хлібні крихти, тому що вони допомагають користувачам краще визначати, де знаходиться товар, який їм цікавий.

Крок шостий: оптимізуйте свій URL для користувачів

Як ваші URL-адреси веб-сторінок відображаються в результатах пошуку? Чи є вони релевантними? Зустрітьтеся з трьома результатами пошуку в Google:

Подивившись на скріншот вище, ви можете побачити, що перший список містить деякі небуквені символи і він занадто довгий. Це не дуже привабливо, як для користувачів, так і для роботів Google. 2-й і 3-й списки чіткі, зручні і короткі. Обидва вони містять три слова, розділені дефісом (-). Завжди стежте за тим, щоб ваші URL-адреси були короткими, описовими і релевантними темі. Коли у вас встановлені хлібні крихти, вам не потрібно турбуватися про URL-адреси. Але для багатьох результатів пошуку оптимізація URL-адреси покращує кліки користувачів пошуку. Пам’ятайте, що URL-адреса веб-сторінки відображаються в браузері і повинні бути зрозумілі людині.

Крок сьомий: миттєве завантаження для мобільних пристроїв

AMP технологія – інструмент для реалізації миттєвого завантаження користувачем сайту з мобільних пристроїв. Приклад того, як це виглядає у видачі, можна побачити з будь-якого запиту, пов’язаного з новинами:

Така технологія відкрита для всіх вебмайстрів, навіть для ecommerce:

Реалізація AMP не тільки збільшить CTR за рахунок значка миттєвого завантаження, але і зменшить показник відмов через довге завантаження сайту. Технологія непроста в реалізації, на перший погляд, але вже є плагіни, які спрощують запуск, наприклад, для тієї ж WordPress. Не варто обділяти увагою дану оптимізацію, особливо, для тематичних проектів, де реалізація – максимально проста.

Крок восьмий: “швидкі відповіді” Google

За багатьма інформаційними запитами ви напевно вже помічали у видачі такий результат із “швидкими відповідями”:

Нещодавно також був реалізований блок “Подібні запити”, які менш релевантні запиту, але можуть бути корисні користувачеві. Google намагається максимально спростити пошук інформації користувачеві, дати відповідь на питання вже у видачі без необхідності переходити на сайт. Зверніть увагу, як рахуються позиції сайтів у видачі, якщо раніше ви займали перше місце за такими типами запитів, тепер ви будете на шостому, хоча і в першому екрані користувача. У свою ж чергу, до ТОП 1 потрапляють ті сайти, які не були навіть в ТОП 10, але у яких відповідь на запит сформований максимально лаконічно (до 300 символів) і релевантно, а також текст в коді виділяється належним чином (теги списків, теги таблиць , теги заголовків). Завжди пам’ятайте, що є шанс конвертувати інформаційний трафік з вашої тематики, якщо ви надаєте послугу або продаєте товар. На сторінці, де надається відповідь, завжди можна розмістити банер, що продає, або посилання на відповідну послугу, товар. Висновок Незалежно від того, в якій галузі ви знаходитесь, завжди є спосіб поліпшити свої результати. Для вашої цільової аудиторії основна увага буде звертатися на проблему, яка привела їх на ваш сайт. Насправді їм не дуже цікаво, наскільки приголомшливий дизайн сайту або наскільки великі ваші рекламні банери. Фактично, ваш контент сам по собі не має для них значення, за винятком того, що він допомагає їм вирішити свою проблему. Простіше кажучи: їм потрібні відповіді швидко. Які інші стратегії ви використовували, щоб поліпшити клікабельність?