Оформити заявку

SEO копірайтинг: обережно, обман!

admin
23/12/2021
Время чтения: 3 м

У даній статті ми хочемо поділитися з Вами досвідом, який здобули нещодавно. Мова піде про новий спосіб «обману» професійними копирайтерами своїх замовників. Більшість способів «обману» копирайтерами вже давно відомі, як і методи по їх виявленню. Найпопулярніші способи неякісної унікалізації текстів для просування сайту:

  • заміна слів синонімами через синонімайзер;
  • заміна кириличних літер латиницею;
  • автоматичного перекладу текстів.

Виявити їх досить просто, якщо почитати і перевірити на унікальність різного виду сервісами, наприклад, Advego Plagiatus, eTXT Антиплагіат, Copyscape і іншими. Але нещодавно ми зіткнулися з цікавим і більш складним способом обману. Звичайно, можливо хтось уже стикався з такою проблемою, але згадок про це в мережі ми так і не знайшли. Текст був написаний добре і цікаво. Унікальність – 100%! Але нас збентежило те, що Word всі слова підкреслював на помилки. При копіюванні фрази з тексту в Google, плагіат не був знайдений, проте в SERP видавалися або відверто маячні фрази, або «Нічого не знайдено». Приклад дивіться нижче: Ничего не найдено Не найдено Після введення частини тексту в Google вручну був знайдений текст на інших джерелах, який повністю дублює замовлений текст. Тут вже все стало зрозуміло, але тільки крім самого механізму. Насамперед, ми подумали, що було зроблена банальна заміна символів на такі ж з вигляду латинські – A, B, C, E, H, K, M, O, P, T, X; а, c, e, o, p, x, y. Але, перевіряючи текст в програмі Notepad ++ регулярними виразами, що включають тільки латинські символи, вони не були знайдені. Плохой копирайтинг Почали копати глибше і звернули увагу на URL пошукового запиту в Google: Плохой копирайтинг 2 Символ «% E2% 80% AD» був невидимий для текстових редакторів. До слова, E2 80 AD – це символ UTF-8 для заміни тексту, написаного «справа наліво», текстом, написаним «зліва направо» (override). А знак «%» в URL передає кожен байт символу. Якщо додати цей символ до тексту і декодувати його, то символ цей буде присутній в тексті, але ніяк не відображатися. Повний список символів, які не будуть відображатися в редакторах, можна знайти в таблиці. Цікава замітка: Метод перевизначення напрямку тексту може використовуватися для розповсюдження шкідливих програм по електронній пошті. Але не будемо відхилятися від теми статті. Видаливши вищевказаний символ з адресного рядка Google, все одно отримуємо наступне: Ничего не найдено 3 Приходимо до висновку, що проблема була не тільки у % E2% 80% AD. Вважаємо, що в пошуковій фразі, можливо, присутні додаткові «невидимі» символи. Далі, розбираючись у ситуації, з’ясували, що російська буква «о» була замінена на «ο» грецького алфавіту. Замінивши цей символ на російський, ми нарешті «очистили» фразу: Очищенная фраза Висновок: Копірайтером був використаний скрипт / програма, яка дозволяла йому в найкоротші терміни «писати» цікаві та унікальні тексти у великих обсягах. Програма працює наступним чином:

  • через кожні 1-4 символу в текст вставляється «% E2% 80% AD»;
  • отримуємо текст виду «М% E2% 80% ADано% E2% 80% ADметр% E2% 80% ADи» ( «Манометри»);
  • замінюються всі кириличні символи «о» на грецькі символи «ο»;
  • отриманий текст декодується за допомогою функцій URLDecode (PHP) або decodeURI (JavaScript), або їх аналогів на інших мовах програмування.

Отримуємо нормальний по виду текст «Манοметри» зі 100% унікальністю! униклаьный текст Чому ми впевнені, що це скрипт / програма? Тому що одним копірайтером за 5 робочих днів було написано 800К символів тексту зі 100% унікальністю (за даними сервісу Advego Plagiatus).   Будьте уважні та обережні! Всім удачі!