Оформити заявку

Кейс з додавання медіа-порталу в Google News

admin
30/07/2021
Время чтения: 2 м

Google News – безкоштовний агрегатор новин, службовець для вибору найактуальніших новин з тисяч публікацій по всьому світу.

Період Квітень 2019 р.
Клієнт Новостворений медіа-портал
Послуги, що надаються Подача заявки для додавання сайту в Google News
Завдання Підготувати та проконтролювати виконання всіх необхідних вимог щодо сайту для подачі заявки. Підготувати та надіслати заявку в Google News, а також отримати схвалення модераторів.

Переваги додавання в Google News: 1. Підвищення рівня довіри користувачів до вашого сайту. 2. Ваш матеріал може отримати велику кількість зворотніх посилань, в тому числі, від авторитетних ресурсів. 3. Новинні агрегатори здатні генерувати велику кількість трафіку.

 

Виконані роботи:

На початку березня до нас надійшов запит від новоствореного медіа-порталу з бажанням потрапити в Google News. Ми взяли в роботу даний запит, не дивлячись на очікувані складнощі, – портал був зовсім “зелений”, чистий аркуш без історії для пошукових систем і, до того ж, технічно не доопрацьований. В першу чергу нами було підготовлено ТЗ з технічними вимогами та передано на впровадження розробникам клієнта. Коли були закриті всі необхідні технічні та організаційні питання, ми приступили до наступного етапу – заповнення заявки на включення сайту в Google Новини .Запит був підготовлений і відправлений 05.03.2019 р. Як правило, всі заявки розглядаються протягом 3-х тижнів з моменту подачі, але ми отримали відповідь вже 11.03.2019 і, на жаль, наш сайт був відхилений: Ми стали вивчати можливі причини відмови . Аналіз сайту на предмет технічних помилок і вивчення топіків в Google News Help Forum привели нас до наступних висновків: 1.Не весь контент в категорії “news” виявився новинним. 2.Недостатньо довіри і авторитетності сайту для розміщення в Google Новини, наприклад: Одна з новин була опублікована на сайті 11.03.2019, а 12.03.2019 була переопублікована ця ж новина на іншому більш репутаційному сайті. У Google News відобразилася новина, розміщена на другому сайті, не дивлячись на скопійований контент і відсутність будь-якої контактної інформації, та посилання на першоджерело і автора новини. Також під час перевірки видачі пошукової системи Google по уривку тексту інший сайт ранжувався вище, ніж сайт нашого клієнта, що довело авторитетність і довіру пошукової системи до домену іншого сайту. 3.Приклад відповіді експерта в Google News Help Forum: Without even looking at the sitethe short duration of the site is causative to being rejectedGoogle is seeking sites that a have a longer term history of providing great quality newstypically 6 months. Переклад: Навіть не дивлячись на сайт, короткий період життя сайту є причиною відхилення. Google шукає сайти, які мають довгу історію надання якісних новин, зазвичай, 6 місяців. Висновок: На відхилення заявки вплинули:

  • невідповідність контенту;
  • недолік авторитетності домену.

Рекомендації:

У зв’язку з виявленими причинами було підготовлено кілька рекомендацій для підвищення авторитетності ресурсу і довіри пошукової системи: 1.Створити сторінки авторів, на яких будуть виводитися всі публікації автора, і додати посилання в новинах на сторінку автора. 2.Додати реквізити юридичної особи на сторінку “контакти” в текстовому форматі.

Результати:

Повторну подачу заявки, згідно з правилами Google News, можливо здійснити тільки через 60 днів після відхилення. За цей час в колаборації з клієнтом були виконані всі описані вище рекомендації та 13.05.2019 була ще раз подана заявка. 16.05.2019 надійшла відповідь, що запит був прийнятий і сайт був доданий в Google News.